Prințese – explicativ și nu numai

Asta e o altă poveste din seria celor cu zâne și spiriduși. Da, poveștile alea ale mele în care Făt-Frumos e mirific și eu dansez sub luna plină cu un unicorn. Sau culmea, nu e tocmai așa. Că prințișoru’ s-a dovedit a fi un bou, eu habar nu am să dansez și unicornu’ cred că s-a-mpușcat de plictiseală.

Păi, în ultimele două săptămâni, am fost acuzată, în repetate rânduri, de aceiași presoană, că sunt o prințesă. Auzi, eu, prințesă! Hai, repejor, mâna sus ăia care nu m-au auzit măcar o dată în viață spunând asta, eu cu gurița mea. Da mă, sunt o fucking prințesă, probleme? Îs atât de prințesă încât activitatea mea preferată e să stau în geam și să le fac cu mâna trecătorilor, în timp ce armata mea de spiriduși de casă îmi calcă coșu’ ăla de rufe care stă de-o săptămână și mă sfidează cu privirea, spală geamurile pline de urmele nasului mâței din dotare și, din când în când, pentru amuzamentul personal, pun în scenă Visul Unei Nopți de Vară în sufragerie.

Să ne lămurim, I’m a fucking princess. Dar pentru ăia care văd asta ca pe un lucru rău, hai să vă explic, într-un limbaj cât se poate de drăguț și potrivit vârstelor voastre psihice, ce naiba înseamnă asta. Înseamnă că sunt în stare să am grijă de mine, nu să mor de foame că nu știu să-mi fac o omletă. Înseamnă că nu mă las jucată ca la sârbă de toți puțiferii plini de ei, care cred că dacă au pectoralii numa buni să intre în sutienul meu din clasa șasea o să mă topesc și o să fac ochii ca la animeuri. Înseamnă că dacă mă calci pe coadă – ceea ce e foarte probabil, doar prin simplul motiv că respiri necorespunzător – o să-ți auzi ce nu ți-ai auzit toată viața; și dacă chiar ai tendințe sinucigașe și nu te potolești, o să ai o poveste la fel de drăguță ca cea a colegului meu Ștefan, din clasa a treia, care a fost scutit de o vizită la stomatolog după ce mi-a zis că Harry Potter e nașpa.

Păi mă, prințesă nu înseamnă rochițe roz cu volănașe, gentuțe de la Dior și pantofi cu toc de mărimea bețelor mele de ski. Aia înseamnă divuliță cu vise eroice la mașini albe, exagerat de scumpe pentru ce motorizare n-au,  buchetu’ ăla de enșpe mii de trandafiri numa bun de pus pe insta (#blessed) și cu un bronz uimitor, #nofilter, făcut la solar. Da, da, alea care zbiară când și-au rupt o unghie încercând să-și scoată pseudo-câinele din poșățâcă. Asta e o imagine stereotipică a ceea ce majoritatea  lumii înțelege când o tipă zice că-i prințesă, da?

Hai mă, prințeselor, astea pe bune, să clarificăm situația. Da, noi astea care dansăm de nebune în noroi la 4 dimineața, care preferăm pijamalele cu Batman, mâncăm meniul maxi de la Mec și bem o bere după, finuț. Să continuăm să spunem ce avem de spus, să îi luăm la mișto pe cei care și-o cer. Totuși, să nu o dăm în feminisme d-alea grave în care ne uităm la tipi ca la niște ființe inferioare bune numa de procreat sau în care spunem că putem face orice fac ei, mai bine, fiind pe tocuri. Că nu-i așa, ei cu ale lor, noi cu ale noastre, fiecare cu p***a mă-sii încercând să conviețuim prietenește, cu glume sexiste în repertoriu.

Da’ să revin la ideea de reproș că sunt o prințesă. Dacă pot să fac chestii pe care alții nu au cum, asta nu mă face o prințesă. Dacă am mai multe chestii decât au alții, asta nu mă face o prințesă. Da, poate puștoaică puțin prea răsfățată, da’ nu prințesă. Prințesă mă face ceea ce sunt, încăpățânarea și orgoliul și faptul că o să fac pe dracu-n patru să obțin ce vreau și ce merit. Prințesă mă fac singură, că așa vrea mușchiu’ meu. Prințesă mă face faptul că nu mi-e frică să spun ce simt, și să simt în primul rând. Și faptul că am o tiară luată de la reduceri pe care am purat-o când am făcut 18 ani, da’ astea-s detalii minore.

Deci și prin urmare, când te-apuci să-i reproșezi cuiva că-i prințesă, asigură-te totuși că nu o faci din propia-ți frustrare și așa zisa maturitate, că e de râsu’ curcilor. Ne-am înțeles?

 

Love love,

O prințesă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s